• Fitness

60+

Is sporten voor 60+ers nuttig?

Het antwoord is eenvoudig, JA! Aan sport doen heeft dezelfde gezondheidseffecten op oudere leeftijd als op jongere leeftijd. Een bijkomend voordeel is dat de effecten bij sport op oudere leeftijd sneller merkbaar zijn. Al na 3 tot 6 weken oefenen treedt er een merkbare verbetering op bij het kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten (vb. opstaan uit een stoel, sokken aantrekken, etc).

Waarom is sporten aan te raden op oudere leeftijd?

Ouder worden gaat gepaard met een afname van spieren en inspanningsvermogen. Dit leidt tot het verlies aan spierkracht, wat zich weer kan vertalen in moeilijkheden bij het opstaan uit een stoel, traplopen, het dragen van zware voorwerpen, het openen van een fles etc. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat regelmatig fysiek actief zijn een positief effect heeft op zowel de afname van de spiermassa als het afweersysteem bij ouderen. Zodoende hebben senioren die regelmatig hun spieren oefenen een grotere spiermassa, een betere spierfunctie en minder ontstekingen zelfs bij de oudste senioren (>90 jaar!).

Oefenprogramma

Op basis van de huidige wetenschappelijke inzichten blijkt dat sporadische en/of laag intensieve fysieke activiteiten (bijvoorbeeld nu en dan een wandeling maken) onvoldoende zijn om een duurzaam en optimaal resultaat te behalen. Een goed oefenprogramma moet bestaan uit zowel oefeningen voor de uithouding als voor de spierkracht en de lenigheid.

Nu beginnen bij Professional Fitness

Wanneer u start met een oefenprogramma, moet u niet meteen alles willen doen: wij bekijken eerst waar u het meest aan hebt of waar u het meeste zin in hebt en beginnen daarmee. Het oefenprogramma kan dan later altijd nog worden uitgebreid. Het belangrijkste is dat u zich goed voelt bij het oefenprogramma en het daardoor ook kan volhouden. Het uiteindelijke doel is immers een gezondere levensstijl aanmeten. Kom vrijblijvend langs om de mogelijkheden voor u door te nemen en u te laten adviseren door onze deskundige trainers

Personal Training

Fitness Training

Merken